Habanero paprika

Habanero paprika

Sokféle chilit tartunk számon, a jalapeno mellett a híres Carolina Reaper, a Trinidad Moruga Scorpion a leghíresebbek, valamint persze a Habanero paprika. A népszerűségnek több oka van. A Moruga és a Carolina Reaper a világ legerősebb chilijeként ismertek, miközben a Jalapeno sokoldalúan felhasználható chili. Mi a helyzet a Habaneroval? A Habanero a Scoville-skálán megelőzi a Jalapenot, hiszen 150-300 000 SHU körüli erősségével már igazán komoly chilinek számít, bár a rekorderektől azért messze kullog a csípőssége. Persze ez nem feltétlenül probléma, sőt! A Habanero elég csípős ahhoz, hogy ne csak pikáns, hanem kellően izgalmas is legyen, mellette pedig jellegzetes ízvilága emeli fel őt a nagyok közé. Ugyanis ennek az USÁ-ban és Mexikóban termesztett csodának különleges aromája van. A sárgászöld fajta enyhén citrusos mellékízzel rendelkezik, ezért gyümölcsösebb, trópusi ízvilágú pácokhoz, szószokhoz, ételekhez is használhatjuk. A piros Habanero egy kicsit erőteljesebb, karakteresebb mellékízzel rendelkezik, nagyon jól illik a vöröshősokhoz, szószban a paradicsomos, azzal kapcsolatban álló ízekhez. Harmadik fajtája a Chocolate, barna színű, és kissé édeskés illatú, mellékízű.

További chilis információk, termékek a Házi Ízek weboldalán a haziizek.hu-n.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük